Omgeving

La Cornelia ligt in het rustieke plaatsje Middelrode, onderdeel van de gemeente Sint-Michielsgestel. De dichtstbijzijnde dorpen zijn Berlicum en Heeswijk.

Op een steenworp afstand ligt ’s-Hertogenbosch, de sfeervolle hoofdstad van Noord-Brabant. Deze staat bekend om de sfeervolle winkelstraten, de Sint-Janskathedraal, vaartochten over de Binnendieze en het Noordbrabants museum.

Tip: Vraag een rondleiding van de vereniging “De Vrienden van 's-Hertogenbosch” aan.

Bosrijke omgeving

Vanuit de accommodatie kijk je over de Assendelftseweg. Een fraai Brabants laantje met oude beukenbomen. Aan het eind van die weg ligt het landgoed Seldensate, waar je kunt wandelen en het oude koetshuis kunt bewonderen. Ook zie je nog de funderingsrestanten van het voormalige kasteel.

Wandelen kan ook bij Landgoed de Wamberg in Berlicum. In de omgeving zijn genoeg schitterende bossen te vinden. 

Richting Heeswijk

Vanuit Middelrode ben je ook zo bij Kasteel Heeswijk. De voormalige waterburcht uit de 11e eeuw staat in een bosrijke omgeving waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen (fietsen zijn binnenkort te huur bij La Cornelia).

In de bossen van Heeswijk-Dinther ligt het “Natuurtheater Kersouwe”, een uniek openluchttheater waar muziek, cabaret en theater puur beleefd en gebracht worden. Een echte aanrader! In dezelfde omgeving staat ook de abdij van Berne, waar een authentiek abdijbier wordt gebrouwen.